Volwassenzeilen

 

Een diversiteit van zeilboten

Als actieve zeilvereniging beschikt de WVA over een groot aantal enthousiaste volwassen zeilers verspreid over nagenoeg alle leeftijdscategorieën (18-88). De grote spreiding in leeftijd is ook goed terug te zien in de diversiteit aan gezeilde boten. De Vrijheid, Valken, Sharpies, Laser en natuurlijk de uitdagende boot van nu, de razend snelle RS500. Allemaal boten die in de afgelopen of huidige jaren uitgroeiden tot grote, internationale klassen zijn bij de WVA nog volop actief.
Wel verschillen natuurlijk de mate van intensiteit tussen de verschillende klassen. Waar er vroeger intensief getraind werd met Valken, Vrijheid en Sharpie, is het stokje nu overgenomen door de net geïntroduceerde RS500-zeilers. Maar één ding verbindt alle zeilers ongeacht de klasse: de passie voor het zeilen.

Terugkerende evenementen

Deze verbinding is goed terug te zien in de gezamenlijke, jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de seizoen-opening en Snert-race (afsluiting). Waar de RS500 bij de opening alweer 2 maanden aan trainen is, moeten veel Sharpie nog vaarklaar gemaakt worden. Maar als de openingswedstrijd begonnen is, gaat iedereen fanatiek voor de dagzege. Na de wedstrijd echter, loopt jong en oud, door elkaar en geniet iedereen van een heerlijk zeilevent in een clubhuis met een scheepse uitstraling.

Zowel recreatie- als wedstrijdzeilers

Naast de actieve wedstrijdzeilers kunnen natuurlijk ook recreatie-zeilers goed terecht bij de WVA. In het voorjaar/begin zomer worden er een aantal speciale trainingsavonden voor volwassen georganiseerd. Daarnaast  is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om eens met een ervaring wedstrijd bemanning mee te varen.

rs500

 

De RS500 is een 2-mans skiff boot die het mogelijk maakt om sportief en uitdagend te zeilen. Deze zwaardboot met fok, grootzeil, grote gennaker en trapeze zorgt voor spectaculair zeilplezier voor sportieve zeilers in de leeftijd vanaf 16 t/m 50+.

 

De Sharpie kent een rijke historie, is in 1931 ontworpen en was in 1956 tijdens de spelen in Melbourne een olympische klasse. Gezien het complexe karakter van de boot is de boot niet heel geschikt voor een startende zeiler.

sharpie4

Volwassenzeilen
Rob Jesserun

nelieznessawlov.[antispam].@wvavinkeveen.nl