wvaslider-home5

RS Feva

De RS Feva  is een spectaculaire tweemanszwaardboot voor zeilers van 12 tot18 jaar. De RS Feva is ’s werelds best verkochte tweemans zeilboot in de afgelopen jaren en kent een groot en sterk veld in Nederland. Op het WK varen zo’n 200 boten uit diverse landen.

Zeilen in een FevaXL is een teamsport voor jonge mensen: stuurman en bemanning. Zij doen het echt samen met elk hun eigen specifieke rol.
Voor optimistenzeilers die uit hun boot groeien is het een nieuwe uitdaging. Het is een verademing om met een maatje te kunnen zeilen in een boot die je nooit hoeft leeg te hozen.

Trainen op elk niveau

Om iedere zeiler op niveau te kunnen trainen, organiseert de WVA in samenwerkingsverband met andere verenigingen zeiltrainingen in de RS-Feva. Er worden door de trainers per team specifieke doelen neer gezet. De zeilers geven zelf hun ambitie aan. De trainer begeleidt de zeilers in de ontwikkeling van trainingstechnieken en mentaliteit. Heb jij ambitie om graag meer te willen met je boot en sneller te gaan dan alle andere? Dan zijn trainingen in de Rs-Feva echt iets voor jou!

Wedstrijden

Gedurende het seizoen zijn er verschillende wedstrijden waar de zeilers van de WVA aan kunnen deelnemen. Tijdens die wedstrijden gaat er een coach van de vereniging mee als begeleiding op het water.

De boot

De vereniging beschikt over twee clubboten die je het eerste jaar kan huren. Na het eerste jaar heb je een eigen boot nodig. Heb je zelf een boot dan kan die bij de WVA in de haven worden gestald.

Heeft u vragen of wilt u een keer tijdens een training of wedstrijd komen kijken? Neem dan contact op het de Rs Feva Jeugdcoördinator door een email te sturen