wvaslider-home5

ILCA / LASER

Nu je 14 bent pas je echt niet meer in je optimist. Tijd voor een nieuwe boot: de ILCA4, oftewel een Laser met het kleinste zeil: 4,7 m2.

En dat is echt supervet: Je bent nog nooit zo hard gegaan ruime wind en als je een keer omslaat hoef je niet eens te hozen, zoals bij een optimist. In de ILCA kun je tijdens het varen alle trimlijnen van je zeil gemakkelijk bedienen en dat is wel nodig ook want net als in een auto moet je goed leren schakelen met de boot.

En hangen, hangen, hangen want vlak varen = hard varen. Na een middag op het water voel je aan al je spieren dat je gevaren hebt. Wedstrijden bij verenigingen in de buurt zijn leuk, maar op het IJsselmeer varen tegen 30-40 andere ILCA’s met veel wind en grote golven dat is toch wel the next level.

Je vaart nu ook tegen kinderen die veel meer trainen dan jij en internationaal varen. Dus goed opletten en veel leren is het motto.

Bij de WVA leer je hoe je een ILCA goed vaart. Je tactische skills uit je optimist bouw je verder uit want wedstrijdzeilen is een sport waarin je oneindig kunt doorgroeien.

Heb je vragen over wedstrijdzeilen in de ILCA bij de WVA neem contact op met Bas Boer.

Tip: Bij de WVA varen we donderdagavondwedstrijden waar je ook aan mee kunt doen bijvoorbeeld in je vakanties. Altijd leuk om proberen te winnen van ervaren wedstrijdzeilers van de WVA.