De locatie

De club ademt zeilen. Op onze locatie aan de rand van de plas kunnen de boten makkelijk te water en de plas op. En rondom zijn grasvelden waar buiten het optuigen ook voor zwemmen, kamperen tijdens evenementen of te zonnen.

Vanuit het clubschip is alle activiteit goed te zien: van het optuigen van de boten tot de trainingen en wedstrijden zelf.

In de jaren tachtig is het huidige clubschip, de Schuit gebouwd. Sinds de oprichting in 1942 is de vereniging tweemaal verplaatst. In de begin jaren liggen de boten bij particulieren of bij een jachthaven. Op een van de havens terrein mochten alleen type Vrijheid gestald worden, Sharpies kwamen er niet in. Dat waren geen echte boten! Gezamenlijk heeft de vereniging gezocht naar een betere plek en vonden dat op Zandeiland 4. Niet aan de huidige plaszijde, maar aan de binnenzijde. Daar had de vereniging haar schip liggen. Een platbodem waar de wedstrijdzeilers gezellig samenkwamen.
Met de laatste verhuizing en de bouw van het huidige clubschip, verkreeg de vereniging niet alleen eei eigen haven, maar ook het mooiste uitzicht over de Vinkeveense plassen.

 

 

 

rs-feva