Optimist

 

De Optimist is het ideale begin voor elke jonge zeiler. Deze eenmansboot is special ontworpen voor kinderen om te leren zeilen zonder gevaar of angst.
In de Optimist zeil je vanaf 6 jaar en je kunt doorgaan tot je 15e jaar. Het is internationaal de grootste klasse met meer dan 150.000 kinderen in 95 landen. Medaillewinnaars op de Olympische Spelen zijn bijna allemaal in de Optimist begonnen.

De training

Bij alle trainingen wordt je ingedeeld naar ervaring en sterkte. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt met minder ervaren zeilers geoefend op diverse delen van de plas: bij veel wind zoeken we de beschutte delen op en bij weinig wind wordt op de grote plas gezeild.  In het voorjaar (mei/juni) vinden 4 combiwedstrijden plaats in de regio. Vanuit de vereniging worden de kinderen op het water begeleid door de trainer. Vervoer van boten naar de wedstrijden wordt gezamenlijk door de ouders geregeld.

Combiwedstrijden

De combiwedstrijden voor de Optimisten zijn onderverdeeld in 3 klassen: C, B en A. Voor diegene die nog niet aan wedstrijdzeilen toe is, wordt gewoon getraind bij de WVA op zondag.
Voor de echte fanatieke zeilliefhebber kan er al worden gestart met trainen begin maart en kan er worden doorgegaan tot eind november.

Wat heb je nodig?

Als je bij ons komt zeilen heb je goede kleding nodig: een wetsuit, neopreen zeillaarsjes, windstopper, zwemvest (zonder kraag) en een muts

De boot

De vereniging beschikt over enkele Optimisten die je het eerste jaar kan huren. Na het eerste jaar heb je een eigen boot nodig. Heb je zelf een boot dan kan die bij de WVA in de haven worden gestald.

 

Wil je meedoen, vul het inschrijfformulier in en stuur het op!

 

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Luus Freriks