RS500

 

De RS500 is een 2-mans skiffboot die het mogelijk maakt om sportief en uitdagend te zeilen. Deze high performance zwaardboot met fok, grootzeil, grote gennaker en trapeze zorgt voor spectaculair zeilplezier voor sportieve zeilers in de leeftijd vanaf 16 t/m 50+.

Bij uitstek geschikt voor

> ex-Feva zeilers die uit hun boot zijn gegroeid en toch nog regelmatig willen zeilen
> “ouder-kind” zeilen. Niets mooier om op deze wedstrijdboot een ouder-kind team op het water te zien. De boot is stabiel genoeg om ook de iets oudere generatie sportief te laten zeilen.
> studenten, omdat de RS500 de goedkoopste en zeer betaalbare skiff boot is.

De RS500 is bij de WVA gekozen als opvolgboot voor de RS Feva. Op deze manier kunnen we een grote groep Feva-zeilers een mooi alternatief bieden na de jeugdklasse.

De vloot is sterk groeiende

De Nationale en Internationale Klassenorganisaties RS500 zijn zeer actief en de vloot is sterk groeiende. In 2013 bedroeg het aantal boten aan het ONK slechts 10; in 2014 was dit al 27. Verwachting is dat het aantal deelnemende boten in 2015 iets meer dan 40 zal zijn, waarbij maar een enkeling een buitenlands team betreft.

Net als de jeugdboten heeft de RS500-vloot een eigen trainingsprogramma. Om de week wordt er onder leiding van een speciale skifftrainer op de plas getraind.

De WVA zoekt met haar RS500 vloot maximale samenwerking met de Klassenorganisatie en zal deze ook ondersteunen waar mogelijk. (Inter-)nationaal staat de Klassenorganisatie bekend om haar “socials” en wordt gezien als hechte club.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze Coordinatoren Martijn Jessurun en Thijmen Santen