Sharpie

 

De Sharpie is al meer dan 40 jaar de grootste zeilklasse voor volwassenen bij de WVA.

De boot kent een rijke historie; ontworpen in 1931 en in 1956 Olympisch bij de spelen in Melbourne. Tegenwoordig wordt de Sharpie nog fanatiek gevaren in Nederland, Duitsland, Engeland en Portugal. Met deze landen wordt jaarlijks een Europees Kampioenschap gehouden Het is een echt familie-evenement en het een hoogtepunt van het jaar.
In Nederland organiseert de Nederlandse 12m2 een tweewekelijkse wedstrijdserie op het Hollandse Plassengebied en jaarlijks een Open Nederlands Kampioenschap. De club heeft een klassenboot ter beschikking voor geïnteresseerde teams.

De band tussen de WVA en Sharpieklasse is meer dan hecht. Meerdere bestuursleden hebben of hadden in de Sharpie gezeild (Jos van Wijk, Cees van Dijk, Jan Willem van den Berkhof). Meervoudig Europees Kampioenen zoals Frans Verkaik en Arie van Wijk zijn allemaal lid van de WVA. De huidige topzeilers Tom Weller en Jan Pieter Braam hebben hun zeilopleiding bij het jeugdzeilen van de WVA doorlopen. Daan Versteeg Europees kamprioen 2014 en sportman van de Ronde Venen 2014. De afgelopen 14 jaar is tien keer een oud-WVA jeugdzeiler Nederlands Kampioen geworden.

WVA leden (jong en oud) zijn meer dan welkom om een keer mee te zeilen met de Sharpie. Gezien het complexe karakter van de boot is de boot niet heel geschikt voor een startende zeiler.

 

Contactpersoon

Daan Versteeg

mail naar Daan

sharpie4