Informatie voor jeugdzeilers 

Wil je (beter) leren wedstrijdzeilen? Kom dan eens kijken bij onze watersportvereniging! Bij de WVA trainen we op het heldere water van de Vinkeveense plassen en doen we mee aan zeilwedstrijden. Trainen doen we op de zondagen en je kunt onder begeleiding meedoen aan 6 tot 8 wedstrijd-weekenden per seizoen.

Beginnende wedstrijdzeilers varen de combiwedstrijden op beschut water bij lokale zeilverenigingen. Ervaren zeilers varen daarnaast ook de United4 wedstrijden op het IJsselmeer. Een overzicht van de wedstrijden van dit jaar vind je in de jeugdagenda

Bij de WVA vinden we goed leren wedstrijdzeilen erg belangrijk maar plezier maken op en aan het water vinden we net zo belangrijk. Pannenkoeken eten met elkaar, zwemmen, een watersportdag of een gezellige borrel met de ouders, we organiseren het jeugdzeilen en alles wat daarbij hoort met elkaar en voor elkaar. 

Wil je een keer meezeilen om te zien of wedstrijdzeilen iets voor jou is? Neem dan contact op met Bas Boer

Meteen inschrijven? Dat kan natuurlijk ook! Het inschrijfformulier moet door je ouders of verzorgers worden ingevuld, getekend en worden ingestuurd.

 

  

 

Meer mooie foto's zien? volg onze socials!

 

 

 WEDSTRIJD ZEILEN BIJ DE WVA?  MEER DAN WEDSTRIJD ZEILEN ALLEEN 

Optimist

Vanaf 8 jaar kun je beginnen in de Optimist, een stabiele beginnersboot. Beginners trainen op boothandeling en basis wedstrijd vaardigheden.

De gevorderden oefenen rolltacks, kruisrak opbouw, wedstrijdregels etc. Beide groepen trainen apart en varen op verschillende wedstrijdbanen. Lees meer 

 

 

 

ILCA / Laser

Vanaf je 14e stap je over naar de Laser. Tegenwoordig heet de boot I(nternational) L(aser) C(lass) A(ssociation)

De ILCA kun je varen met 3 verschillende zeilen die verschillen in oppervlak: ILCA 4, 6 en 7.

Je begint in de ILCA 4. Wij leren wij je de boot hard varen, op de juiste manier hangen en we varen we natuurlijk veel wedstrijden. Lees meer

 

 

Dragonforce 65

In de winter train je radiografisch wedstrijdzeilen met de Dragonforce 65.

Radiografisch wedstrijdzeilen is leuk en lijkt precies op wedstrijdzeilen in ‘grote’ boten. Een wedstrijdje duurt maar tien minuten en je bestuurt je boot vanaf de kant waardoor je veel meer overzicht krijgt in tactische situaties.

Hierdoor kun je veel leren in weinig tijd. En het is een stuk minder koud... Lees meer